Batátovo-mrkvový krém s brynzou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Potřebujete pořádně zahřát a zároveň se skvěle najíst? Batátovo-mrkvový krém s brynzou a křupavou cizrnou od My Healthy Moment je ta nejlepší volba. ⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
  3. Přidejte kousky nakrájeného batátu a mrkve, zalijte zeleninovým vývarem a ochuťte solí, pepřem a trochou chilli.
  4. Polévku přiveďte k varu, teplotu stáhněte na polovinu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Následně polévku rozmixujte a dle potřeby dochuťte.⁠
  5. V mezičase si připravte cizrnu.
  6. Uvařte ji dle návodu (případně použijte konzervovanou), smíchejte s olivovým olejem, sušeným česnekem, mletou paprikou a solí a pečte při 190 °C asi 20–30 minut.
  7. Polévku podávejte s upečenou cizrnou a brynzou.⁠ Na závěr můžete dozdobit bazalkou.⁠

batatova-polevka_mhm_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte