Veganské mrkvové řezy
- střední
- více než 60 minut
- Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla
4.3
3x hodnoceno
Postup:
- Alespoň na 2 hodiny namočte kešu ořechy do vody. Ve 200 ml sójového nápoje uvařte pudink společně s cukrem do zhoustnutí.
- Nechte vychladnout. Tofu rozmixujte společně se šťávou z citronu a sirupem z agáve.
- Nakonec rozmixujte vše dohromady - tofu směs, pudink a tuhou část z kokosového mléka.
- Nechte v lednici alespoň 2 hodiny tuhnout.
- V míse smíchejte nejdříve všechny sypké ingredience a potom přidejte mokré.
- Jakmile je těsto skvěle promíchané, přidejte nastrouhanou mrkev.
- Nalijte na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct na 45 minut při 180 °C. Poté nechte vychladnout.
- Marcipán obarvěte kurkumou a sladkou paprikou (stačí malinko, nebude v tom vůbec cítit), případně oranžovým potravinářským barvivem.
- Z hmoty odebírejte malé kousky, které upravte do tvaru mrkve. Nožem naznačte rýhy, které můžete zvýraznit kakaem.
- Korpus potřete krémem a ozdobte mrkvičkami se zelenou natí.