Skořicový kringel s hořkou čokoládou

  • střední
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Zkoušíte rádi nové věci? Pak se vám jistě bude líbit naše netradiční sladké pečení. Tentokrát jsme se vydali na sever a přinášíme vám recept až z Estonska. Upečte si doma skořicový kringel podle našeho receptu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V misce si založte kvásek. Vlažné mléko smíchejte se lžičkou cukru a sušeným droždím, opatrně promíchejte a dejte na 10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek a droždí se aktivovalo.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku, žloutek, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, špetku soli a vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vypracujte hladké nelepivé těsto. Dejte na hodinu a půl odpočívat pod utěrkou na teplé místo.
  3. V menší misce si smíchejte rozpuštěné máslo – nesmí však být horké, s třtinovým cukrem a skořicí.
  4. Hořkou čokoládu si nasekejte nadrobno.
  5. Vykynuté těsto vyválejte na obdélníkovou placku o šířce zhruba 5 mm. Potřete skořicovou náplní po celé ploše a posypte nasekanou čokoládou.
  6. Následně zarolujte na délku do „rolády“, kterou pak podélně rozříznete na dvě části. Ty si položte řeznou stranou nahoru a smotejte je do jednoduchého copu, který následně stočte do věnce.
  7. Věnec přesuňte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 20–25 minut, dozlatova.
  8. Hotový kringel ještě posypte moučkovým cukrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte