Red velvet cupcakes

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

4.0

7x hodnoceno

Lahodná chuť a sytě červená barva. To je red velvet dort, který se rozšířil do světa z Ameriky. My pro vás máme tentokrát recept na red velvet cupcaky, které můžete připravit drahé polovičce jako valentýnské překvapení.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 9 kusů
  • Těsto
  • Hladká pšeničná mouka 100 g
  • Kakao 1 lžička
  • Kypřicí prášek do pečiva 0.5 lžičky
  • Jedlá soda 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • České máslo 84 % mléčného tuku 85 g
  • Třtinový cukr 80 g
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 2 ks
  • Přírodní vanilkový extrakt 2 lžičky
  • Kysané podmáslí 90 g
  • Červené gelové barvivo
  • Krém
  • Polotučný tvaroh ve vaničce 80 g
  • Čerstvý smetanový sýr 60 g
  • Moučkový cukr 15 g
  • Vanilka
  • Citronová kůra

Postup

  1. Všechny suroviny z lednice odvažte a nechte na pracovní ploše odpočívat. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout do pokojové teploty.
  2. Košíčky na cupcaky, které nejsou samonosné, položte do plechu na muffiny.
  3. Do malé mísy prosejte hladkou mouku, nealkalizované kakao, kypřicí prášek, sodu a špetku soli.
  4. Do střední mísy nalijte tekuté máslo pokojové teploty a přisypte k němu třtinový cukr. Metličkou promíchejte. Přilijte domácí vanilkový extrakt a opět promíchejte. Vejce rozklepněte, žloutky přidejte ke směsi másla s cukrem a bílky klepněte do nádoby, kde je budete později šlehat do tuhého sněhu.
  5. Směs opět promícháme. Pramínkem přilívejte podmáslí pokojové teploty a neustále míchejte. Vmíchejte vanilku a červené barvivo. Barvivo přidávejte postupně podle toho, jak chcete výsledné cupcaky červené. (Každé barvivo je trochu jiné).
  6. Troubu předehřejte na 180 °C horní a dolní ohřev, rošt položte do středu trouby.
  7. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, jehož první třetinu stěrkou přesuňte do směsi a ledabyle rozmíchejte, abyste si směs naředili. Zbylé dvě třetiny přidejte do těsta postupně a tentokrát již sníh opatrně do těsta vmíchejte, aby bylo výsledné těsto co nejvíce nadýchané. Těsto ihned rovnoměrně rozlijte do košíčků na muffiny. Pokud máte malé košíčky, zaplníte jich nejspíš 10. Pokud větší košíčky, pak jen 8. Skvěle se košíčky plní pomocí lžíce na zmrzlinu s výklopným mechanismem.
  8. Pečeme zhruba 17–19 minut. Záleží na vaší troubě a na tom, jak velké košíčky máte.
  9. Upečené muffiny vyjměte z trouby a po pár minutách je přesuňte na chladicí mřížku, aby se v plechu nezapařily. Nechte je plně vychladnout.
  10. Zatímco horké muffiny chladnou, vyšlehejte mixérem všechny suroviny na krém do tuhého krému. Ten přesuňte do cukrářského sáčku. Můžete použít velkou kulatou trezírovací špičku, anebo sáček ustřihnout tak, aby měl průměr otvoru zhruba 2 cm.
  11. Krém navrstvěte na muffin pokojové teploty, špičku zmáčkněte malinou a čepici cupcaku dozdobte najemno nastrouhanou kůrou z citronu a drobinkami jednoho muffinu, který obětujete pro ozdobení všech čepic cupcaků. Můžete ihned servírovat anebo uchovat v krabici bez přístupu vzduchu v lednici.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte