Mini verze dezertů jsou vždycky žádané. Nemusíte se o ně totiž s nikým dělit! A Fitness recepty tentokrát vsadila na třešňový cupcake.
Čokoládové cupcakes
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
4.8
Postup
-
Nejprve si v připravené míse smíchejte celozrnnou i hladkou mouku společně s kypřicím práškem a kakaem. Důkladně promíchejte.
-
Poté přidejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo, javorový sirup a nakonec nasekanou čokoládu. Vše zamíchejte a pomocí lžíce naplňte košíčky na muffiny. Plňte jen do ¾, protože v troubě zvětší objem.
-
Pečte při 180 °C cca 25 minut. Po upečení je nechte vychladnout a připravte si krém.
-
Nejprve zbavte třešně pecek a poté je společně s 5 lžícemi vody a vanilkovým extraktem duste v hrnci, pokud se úplně nerozvaří. Je potřeba třešně hlídat, případně přilít ještě vodu, aby se nepřipálily. Po rozvaření nechte vychladnout a rozmixujte.
-
Poté uvařte pudink dle návodu, pouze množství mléka (500 ml) použijte na dva pudinky. Oslaďte javorovým sirupem.
-
Uvařený pudink smíchejte s tvarohem, přidejte třešně a kůru z citronu. Vše pomocí metličky důkladně rozmíchejte. Hotový krém můžete nechat ještě chvilku v lednici, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.
-
Nakonec už jen pomocí zdobicího pytlíku ozdobte krémem hotové muffiny a přidejte kousky nasekané čokolády.