Jistě znáte řadu receptů na plněné papriky, s mletým masem jsou naprosto legendární. Už jste ale někdy sáhli po žampionech? Na něco takového jsou naprosto ideální. Vyzkoušejte náš recept z podzimního čísla magazínu Gusto a inspirujte se!
Plněné žampiony
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
4.3
6x hodnoceno
Postup
- Očistěte žampiony kartáčem a opatrně oddělte kloubouky od nožiček.
- Klobouky hub vložte do žáruvzdorného pekáče.
- Nohy nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy, přidejte na kostičky nakrájenou papriku a rozpůlená cherry rajčátka.
- Zamíchejte, osolte a opepřete, přidejte petrželové lístky a nastrouhaný sýr.
- Touto směsí naplňte houby, zakápněte je pár kapkami olivového oleje a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte asi 20 minut při 180 °C.
- Pak houby vytáhněte z trouby a posypte několika lístky rozmarýnu a bazalky.
Tip
Do náplně můžete přidat nakrájenou cibuli, cuketu nebo jinou sezónní zeleninu.