Sezona grilovaček pomalu startuje, je to tak! A my samozřejmě nemůžeme být pozadu. Máme tu první recept, který si oblíbí nejeden milovník žampionů. Snadno je připravíte na grilu nebo v troubě.
Pečený žampionový salát
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Saláty, Vaříme do 30 min
5.0
Postup
-
Nejprve očistěte žampiony a nožíkem vyberte nožičku tak, aby vznikl v žampionu otvor pro plnění nádivky.
-
Ve větší míse připravte nádivku spojením nasekaných ořechů, slaniny nakrájené na tenké proužky, jogurtu a nivy. Vše důkladně vidličkou promíchejte do pevné hmoty.
-
Rozpalte troubu na 190 °C. Nádivkou naplňte žampiony a poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nádobu volte ideálně stejně velkou jako je celkové množství žampionů, aby vám nepadaly. Pečte 15 minut do zezlátnutí.
-
Na zálivku smíchejte med, olej a šťávu z pomeranče.
-
Připravte si omytou rukolu, polníček a nakrájenou červenou hrušku. Vše opatrně promíchejte se zálivkou a opatrně přisolte.
-
Opečené žampiony podávejte se salátem a opečenou bagetkou.