Lahodné a křupavé pečivo s náplní z vajec, sýru a slaniny nemusíte jen kupovat v pekárně. Díky našemu receptu zvládnete vyrobit skvělé plněné preclíky doma. Vzít si je můžete s sebou k svačině nebo si je vychutnat při víkendovém brunchi.
Plněné domácí preclíky
- snadné
- do 60 minut
- Svačiny, Snídaně
4.3
4x hodnoceno
Postup
- Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
- Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
- Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
- Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.