Plněné domácí preclíky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Snídaně

4.3

4x hodnoceno

Lahodné a křupavé pečivo s náplní z vajec, sýru a slaniny nemusíte jen kupovat v pekárně. Díky našemu receptu zvládnete vyrobit skvělé plněné preclíky doma. Vzít si je můžete s sebou k svačině nebo si je vychutnat při víkendovém brunchi.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
  2. Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
  3. Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
  4. Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
  5. Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte