Říká se mu také trhací chléb – zkrátka svačinka nebo chuťovka, kterou si rádi dáte po celém dni práce nebo i večer k pivu. Markéta v troubě pro vás má tento snadný recept, na jehož výsledku si opravdu pošmáknete.
Plněný rozpečený chléb se sýrem a slaninou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme ze 7 surovin
3.0
23x hodnoceno
Postup:
- Chléb nařízněte na mřížku, ale ve spodní části neprokrojte úplně.
- Do rozpuštěného másla vmíchejte nasekané zelené bylinky, prolisovaný česnek, případně oblíbené koření.
- Do směsi namočte mašlovačku a potřete s ní všechny nakrojené mezery.
- Sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte na kostičky a všechny mezery jimi rovnoměrně naplňte.
- Celý naplněný bochník zabalte do alobalu a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut.
- Následně alobal rozbalte a dopečte cca 5 minut, aby se sýr rozpustil a opekl se dozlatova.
GUSTO TIP:
MÍSTO SLANINY MŮŽETE POUŽÍT I SEDLÁCKOU ŠUNKU BILLA A KROMĚ EMENTÁLU SI JAKO DALŠÍ SÝR MŮŽETE VYBRAT ČEDAR NEBO GOUDU.