Perníkové řezy s krémem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

2.7

3x hodnoceno

Sladkých dobrot není nikdy dost! Podzimní počasí si žádá o skvělou kořeněnou chuť. A tak je perník rozhodně tou nejlepší volbou. Perník ještě vylepšíte krémem z přírodního sýru.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

1. Do mísy dejte změklé máslo, přidejte třtinový cukr a veškeré koření kromě sody a soli.
2. Vše společně prošlehejte. Následně přidejte celé vejce a javorový sirup a opět společně krátce prošlehejte do kompaktní hmoty.
3. Ke směsi prosejte mouku, přidejte sodu a špetku soli a na nízké otáčky znovu zašlehejte do hutného těsta (podobná konzistence jako na perníčky).
4. Plech zhruba 22x32 cm vyložte pečicím papírem a hmotu do něj přemístěte. Rukou a stěrkou rovnoměrně rozprostřete těsto přes celý plech.
5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 17–20 minut. Těsto nepropichujte ani na něj netlačte prsty, zpevní se, jakmile vychladne.
6. Na krém si vyšlehejte přírodní sýr/žervé s cukrem, změklým máslem, pomerančovou kůrou a vanilkou.
7. Vychladlý korpus si potřete krémem, posypejte strouhaným perníkem a dejte na hodinu vychladit. Pak už jen krájejte na kostky a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte