Perník s kakaovou polevou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan

2.8

11x hodnoceno

Není nic lepšího, než si dát odpolední kávu s kouskem skvělého domácího perníku. Dopřejte si takovou siestu i vy díky receptu na perník od Kluka v zástěře!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smíchejte všechny sypké ingredience.
  2. Vyšlehejte celá vejce.
  3. Poté vejce přidejte společně s olejem, nastrouhanými jablky, mlékem a ořechovým máslem do suchých ingredienci a pořádně zamíchejte.
  4. Těsto nalijte do zapékací nádoby (29x19cm) vymazané kousíčkem másla a vysypané kokosem.
  5. Pečte na 170 °C cca 25–30 minut.
  6. Ingredience na polevu společně rozmixujte a zamíchejte.
  7. Polevu namažte na vychladlý perník a dozdobte ještě kokosem nebo třeba oříšky.
  8. Dejte ztuhnout do lednice a servírujte.

influe_klukvzastere_duben-pernik.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte