Držíte v létě štíhlou linii, ale přesto si rádi zamlsáte? Máme pro vás skvělý tip na makový koláč, který je plný skvělých a zdravých dobrot. Je sice trošku netradiční, ale přípravy se rozhodně nemusíte bát, zvládne ji i naprostý začátečník.
Makový koláč s třešněmi bez mouky
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
3.7
6x hodnoceno
Postup
- Nejprve kešu oříšky pomeleme na mouku. Poté k nim přidáme mandlovou mouku, strouhaný kokos a máslo pokojové teploty. Vše důkladně promícháme.
- Připravíme si formu o průměru cca 22 cm, vytřeme máslem a vysypeme troškou strouhaného kokosu. Do takto připravené formy vmáčkneme připravené těsto tak, aby bylo na dně formy i po stranách.
- Hotový korpus pečeme při 170 °C 10–15 minut, dokud nezezlátne.
- Mezitím připravíme náplň. Smícháme mletý mák společně s kefírem, tekoucím medem, zakysanou smetanou, vejcem a vanilkovým extraktem. Důkladně zamícháme.
- Po upečení ne korpus nasypeme třešně a zalijeme připravenou makovou směsí. Pečeme při 180 °C 40–45 minut, po upečení necháme vychladnout, aby náplň krásně ztuhla.