Makový koláč s třešněmi bez mouky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.8

4x hodnoceno

Držíte v létě štíhlou linii, ale přesto si rádi zamlsáte? Máme pro vás skvělý tip na makový koláč, který je plný skvělých a zdravých dobrot. Je sice trošku netradiční, ale přípravy se rozhodně nemusíte bát, zvládne ji i naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve kešu oříšky pomeleme na mouku. Poté k nim přidáme mandlovou mouku, strouhaný kokos a máslo pokojové teploty. Vše důkladně promícháme.
  2. Připravíme si formu o průměru cca 22 cm, vytřeme máslem a vysypeme troškou strouhaného kokosu. Do takto připravené formy vmáčkneme připravené těsto tak, aby bylo na dně formy i po stranách. 
  3. Hotový korpus pečeme při 170 °C 10–15 minut, dokud nezezlátne.
  4. Mezitím připravíme náplň. Smícháme mletý mák společně s kefírem, tekoucím medem, zakysanou smetanou, vejcem a vanilkovým extraktem. Důkladně zamícháme.
  5. Po upečení ne korpus nasypeme třešně a zalijeme připravenou makovou směsí. Pečeme při 180 °C 40–45 minut, po upečení necháme vychladnout, aby náplň krásně ztuhla.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte