Srdíčkový koláč

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

5.0

3x hodnoceno

Překvapte svou drahou polovičku lahodným srdíčkovým koláčem! Skyr cheesecake s jahodovým džemem vám pomůže vykouzlit tu pravou valentýnskou atmosféru.

Suroviny

Počet osob

-
+

Korpus

  1. Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo a prsty nebo v robotu vytvořte drobenku.
  2. Přidejte kakao, kokos nebo ořechy, žloutky, rum, cukr a skořici.
  3. Vytvořte rychle těsto, vložte do dortové nebo koláčové formy a prsty vytvarujte dno koláče, včetně vyšších okrajů.
  4. Vidličkou propíchejte dno a dejte do lednice na 20 minut.
  5. Rozehřejte troubu na 175 °C.
  6. Korpus na koláč pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut, ne déle, aby nezhořkl.
  7. Nechte dojít jen volně na lince ve formě do vychladnutí.

Krém

  1. Do mísy dejte z lednice vychlazenou smetanu ke šlehání, mascarpone a šlehejte. Jakmile se začnou dělat špičky, ihned přestaňte šlehat.
  2. Přidejte skyr, 2 lžíce cukru moučka, a ještě krátce prošlehejte.
  3. V jiné misce smíchejte želatinu na nepečené dorty s vodou dle návodu obalu
  4. Postupně přidávejte směs se skyrem, nakonec vše promíchejte dohromady.
  5. Podle chuti doslaďte cukrem moučka dle chuti.

Na dozdobení

  1. Krém rozprostřete na vychladlý korpus a zarovnejte.
  2. Jahodovou marmeládou udělejte shora koláče puntíky ve tvaru spirály (například přes sáček nebo lžičkou. Pokud máte marmeládu s kousky, rozmixujte dohladka, pokud je tuhá, rozehřejte ji).
  3. Puntíky pak párátkem/špejlí projeďte, jako byste chtěli každou tečku rozpůlit a vzniknou srdíčka.
  4. Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny a podávejte. 

Gusto tip:

Korpus můžete připravit z rozmixovaných sušenek s máslem. Během chvíle tak připravíte nepečený cheesecake.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte