Překvapte svou drahou polovičku lahodným srdíčkovým koláčem! Skyr cheesecake s jahodovým džemem vám pomůže vykouzlit tu pravou valentýnskou atmosféru.
Srdíčkový koláč
- náročnější
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Korpus
- Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo a prsty nebo v robotu vytvořte drobenku.
- Přidejte kakao, kokos nebo ořechy, žloutky, rum, cukr a skořici.
- Vytvořte rychle těsto, vložte do dortové nebo koláčové formy a prsty vytvarujte dno koláče, včetně vyšších okrajů.
- Vidličkou propíchejte dno a dejte do lednice na 20 minut.
- Rozehřejte troubu na 175 °C.
- Korpus na koláč pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut, ne déle, aby nezhořkl.
- Nechte dojít jen volně na lince ve formě do vychladnutí.
Krém
- Do mísy dejte z lednice vychlazenou smetanu ke šlehání, mascarpone a šlehejte. Jakmile se začnou dělat špičky, ihned přestaňte šlehat.
- Přidejte skyr, 2 lžíce cukru moučka, a ještě krátce prošlehejte.
- V jiné misce smíchejte želatinu na nepečené dorty s vodou dle návodu obalu
- Postupně přidávejte směs se skyrem, nakonec vše promíchejte dohromady.
- Podle chuti doslaďte cukrem moučka dle chuti.
Na dozdobení
- Krém rozprostřete na vychladlý korpus a zarovnejte.
- Jahodovou marmeládou udělejte shora koláče puntíky ve tvaru spirály (například přes sáček nebo lžičkou. Pokud máte marmeládu s kousky, rozmixujte dohladka, pokud je tuhá, rozehřejte ji).
- Puntíky pak párátkem/špejlí projeďte, jako byste chtěli každou tečku rozpůlit a vzniknou srdíčka.
- Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny a podávejte.
Gusto tip:
Korpus můžete připravit z rozmixovaných sušenek s máslem. Během chvíle tak připravíte nepečený cheesecake.