Kuskus s chřestem, sušenými rajčaty a fetou
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Hlavní chody
4.6
7x hodnoceno
Postup:
- Zeleninový vývar podle potřeby dosolte a dejte vařit.
- Jakmile začne vřít, sundejte ho z plotny, přisypte do něj kuskus, zalijte olejem z rajčat a přiklopte poklicí.
- Nechte odstát do úplného vstřebání tekutiny a změknutí kuskusu.
- Mezitím umyjte mladý chřest, odstraňte dřevnaté konce a očištěné stonky nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje z rajčat, přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce orestujte, aby se rozvoněl.
- Přidejte kousky chřestu, okořeňte solí, pepřem a restujte několik minut doměkka.
- Na závěr přidejte rajčata nakrájená nadrobno, nasekaný rozmarýn a lehce prohřejte.
- Hotový kuskus dochuťte pepřem a promíchejte. Přihoďte do něj restovanou zeleninu a šťávy z citrusových plodů.
- Promíchejte společně se sýrem a na závěr ozdobte třeba klíčky.
GUSTO TIP:
PŘIPRAVTE SI DVOJNÁSOBNÉ MNOŽSTVÍ ZÁKLADNÍHO KUSKUSU A ZUŽITKUJTE HO V NAŠEM DALŠÍM RECEPTU – KUSKUSOVÝCH KULIČKÁCH.