Mramorová bábovka, olejová bábovka, čokoládová bábovka. Všechny je jistě milujete, ale co takhle vyzkoušet jogurtovou bábovku, která je i trochu zdravější než běžné bábovky. Navíc je její příprava velmi jednoduchá a poměrně rychlá.
Jogurtová bábovka s vlašskými ořechy
- velmi snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypejte kokosem nebo hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Připravte si větší mísu, do které vložte hladkou pšeničnou mouku, pšeničnou celozrnnou mouku, vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr, bílý jogurt, prášek do pečiva, olej, citronovou kůru a vlašské ořechy.
- Z ingrediencí vyšlehejte elektrických šlehačem hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy, dejte do trouby a pečte 15 minut.
- Potom teplotu snižte na 150 °C a pečte dalších 30 minut do zlatova. Testovací špejle by měla vyjít suchá.
- Po upečení opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Tip nutriční terapeutky:
všechny suroviny si připravte alespoň hodinu předem tak, aby nebyly studené. Tímto krokem snížíte riziko, že se vám bábovka srazí.