Jogurtová bábovka s vlašskými ořechy

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.4

9x hodnoceno

Mramorová bábovka, olejová bábovka, čokoládová bábovka. Všechny je jistě milujete, ale co takhle vyzkoušet jogurtovou bábovku, která je i trochu zdravější než běžné bábovky. Navíc je její příprava velmi jednoduchá a poměrně rychlá.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypejte kokosem nebo hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Připravte si větší mísu, do které vložte hladkou pšeničnou mouku, pšeničnou celozrnnou mouku, vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr, bílý jogurt, prášek do pečiva, olej, citronovou kůru a vlašské ořechy.
  3. Z ingrediencí vyšlehejte elektrických šlehačem hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy, dejte do trouby a pečte 15 minut.
  4. Potom teplotu snižte na 150 °C a pečte dalších 30 minut do zlatova. Testovací špejle by měla vyjít suchá. 
  5. Po upečení opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Tip nutriční terapeutky:

všechny suroviny si připravte alespoň hodinu předem tak, aby nebyly studené. Tímto krokem snížíte riziko, že se vám bábovka srazí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte