Pamatujete si prázdniny na chalupě, kdy babička po obědě přinesla ke kávě čerstvě upečenou bábovku? Recept na tento moučník patří mezi ty nejtradičnější a tipů na tu zaručeně nejlepší bábovku existuje nespočet. Proč si tradiční babiččinu bábovku trochu neodlehčit a připravit si tvarohovou bábovku? Můžete si tak s klidem dopřát místo jednoho kousku rovnou dva!
Lehká tvarohová bábovka
- snadné
- do 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan
3.1
102x hodnoceno
Postup
- V hluboké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a směs vyšlehejte dohladka.
- V druhé menší misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a pomerančovou kůrou.
- Postupně přisypávejte suchou směs do mokré a vše poctivě míchejte metlou.
- Do těsta přidejte rozinky a ořechy.
- Pokud bude směs řídká, nebojte se přidat mouku nebo naopak pro zředění mléko.
- Vymažte si středně velkou formu na bábovku olejem a vysypte hrubou moukou, aby se po upečení bábovka snáze vyklopila.
- Samozřejmě můžete použít i silikonovou formu, se kterou je vyklopení hotové bábovky jednodušší.
- V předehřáté troubě pečte bábovku na 170 °C asi 45 minut.
- Pro jistotu zkuste špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.