Možná by vás to nenapadlo, ale i cuketa se hodí do sladkého pečení. Dodá těstu na vláčnosti, ale přitom není nijak rozeznatelná a sladké chutě nenaruší. Maruškaveg vás o tom přesvědčí, má tu pro vás recept na skvělou cuketovou bábovku!
Cuketová bábovka s čokoládou a ořechy
- snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
3.5
2x hodnoceno
Postup:
- Cuketu očistěte, vydlabejte a nahrubo nastrouhejte.
- Osolte, promíchejte a nechte odstát, aby se cuketa co nejvíce vypotila.
- Čokoládu a ořechy nakrájejte na menší kousky a společně s rozinkami připravte bokem.
- V míse smíchejte mouku, mleté ovesné vločky a kypřicí prášek.
- Promíchejte a pak přidejte ocet, olej, sirup a nápoj.
- Důkladně promíchejte a nakonec přidejte vymačkanou cuketu a nasekané ořechy, čokoládu a rozinky.
- Nalijte do předem vymazané a vysypané formy. Pečte 60 minut na 180 °C.
- Po vychladnutí ji můžete polít čokoládou.
SUROVINY PRO 4 OSOBY VYJDOU NA 1 BÁBOVKU. JE PAK JEN OTÁZKA, KOLIK KOUSKŮ Z NÍ SI JEDEN ČLOVĚK DÁ.
DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM