Cuketová bábovka s čokoládou a ořechy

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla

5.0

1x hodnoceno

Možná by vás to nenapadlo, ale i cuketa se hodí do sladkého pečení. Dodá těstu na vláčnosti, ale přitom není nijak rozeznatelná a sladké chutě nenaruší. Maruškaveg vás o tom přesvědčí, má tu pro vás recept na skvělou cuketovou bábovku!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cuketu očistěte, vydlabejte a nahrubo nastrouhejte.
  2. Osolte, promíchejte a nechte odstát, aby se cuketa co nejvíce vypotila.
  3. Čokoládu a ořechy nakrájejte na menší kousky a společně s rozinkami připravte bokem.
  4. V míse smíchejte mouku, mleté ovesné vločky a kypřicí prášek.
  5. Promíchejte a pak přidejte ocet, olej, sirup a nápoj.
  6. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte vymačkanou cuketu a nasekané ořechy, čokoládu a rozinky.
  7. Nalijte do předem vymazané a vysypané formy. Pečte 60 minut na 180 °C.
  8. Po vychladnutí ji můžete polít čokoládou.

SUROVINY PRO 4 OSOBY VYJDOU NA 1 BÁBOVKU. JE PAK JEN OTÁZKA, KOLIK KOUSKŮ Z NÍ SI JEDEN ČLOVĚK DÁ. 

DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte