Skvělá a sladká pochoutka, která je hotová během chvilky. Karamelová jablka jsou oblíbenou dobrotou v Americe, kde se bez nich neobejde žádná podzimní slavnost. Připravit si lesklá a slaďoučká jablka není vůbec složité a zvládne to i naprostý začátečník.
Jablka v karamelu
- velmi snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla
2.1
12x hodnoceno
Postup
- Jablka omyjte a osušte.
- Připravte si bambusové špejle, které zkrátíte na 12 cm a zapíchejte je do jablek.
- Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a máslo a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala.
- Stáhněte z ohně.
- Jablka postupně ponořte do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na 5 minut vychladnout.