Jablka v karamelu

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.6

21x hodnoceno

Skvělá a sladká pochoutka, která je hotová během chvilky. Karamelová jablka jsou oblíbenou dobrotou v Americe, kde se bez nich neobejde žádná podzimní slavnost. Připravit si lesklá a slaďoučká jablka není vůbec složité a zvládne to i naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Jablka omyjte a osušte.
  2. Připravte si bambusové špejle, které zkrátíte na 12 cm a zapíchejte je do jablek.
  3. Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a máslo a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala.
  4. Stáhněte z ohně.
  5. Jablka postupně ponořte do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na 5 minut vychladnout.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte