Jablka s mrkví milujeme všichni už od dětství. I tentokrát budou hrát hlavní roli, jenomže si je připravíme trochu jinak. Přidáme mátu, smetanový sýr a drobenku. Výsledek chutná naprosto skvěle! Celý recept si můžete prohlédnout na videu s Romanem Stašou.
Jablečno-mrkvový dezert s mátovou drobenkou
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do středně velkého hrnce dáme cukr krystal a pomalu zahříváme, až vznikne karamel. Ten vylijeme na pečicí papír a necháme vychladit.
- Do velké mísy nastrouháme na struhadle mrkve a jablka. Osolíme špetkou soli a necháme odpočinout. Uvolní se nám spousta šťávy, kterou potom vymačkáme.
- V míse smícháme mascarpone, smetanový sýr, špetku soli, mletou skořici, šťávu z půlky citronu a pořádně promícháme.
- Na drobenku smícháme panko strouhanku, třtinový cukr, máslo a vše důkladně rukou promícháme. Drobenku pečeme v troubě na 180 °C cca 15 minut dozlatova.
- Vymačkaná jablka a mrkve dáme na rozehřátou pánev společně s máslem, skořicí a šťávou z půlky citronu a lžící cukru. Důkladně zarestujeme, a jakmile zredukujeme všechnu tekutinu na minimum, nalejeme do pánve rum, který necháme odpařit.
- Drobenku vytáhneme z trouby, smícháme s mátou a necháme odstát.
- Karamel nalámeme a vymixujeme v mixéru.
Servírujeme ve vrstvách
- drobenka
- mrkev s jablky
- krém z mascarpone
- zaprášíme skořicí, prachem
- zrníčky maldonské soli
- máta