Ke kávě či ke svačině si jistě rádi dáte kousek voňavé bábovky. Tahle mramorová bábovka bude navíc hotová během chvíle, což z ní dělá perfektní pohoštění na poslední chvíli. S naším receptem se rozhodně neztratíte ani jako začínající kuchtík.
Hrníčková mramorová bábovka
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
2.4
36x hodnoceno
Postup
- Z lednice si v dostatečném předstihu vyndejte mléko a vejce, aby měly pokojovou teplotu. Je to prevence před tím, aby se vám bábovka nesrazila. Těsto také bude bez vzduchových bublin uvnitř.
- Formu na bábovku (doporučuji skleněnou) důkladně vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo kokosem.
- Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Potom přidejte cukr, mléko, vanilku a citronovou kůru. Všechno promíchejte.
- Do menší misky odeberte necelou polovinu těsta a vmíchejte kakao. Těsto zhoustne, proto přidejte 2 lžíce mléka.
- Potom do připravené formy střídavě nalívejte tmavé a světlé těsto, čímž vytvoříte mramorování bábovky na řezu.
- Pečte cca 50 minut na 180 °C. Testovací špejle by měla vyjít suchá.