Hrníčková mramorová bábovka

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

2.3

35x hodnoceno

Ke kávě či ke svačině si jistě rádi dáte kousek voňavé bábovky. Tahle mramorová bábovka bude navíc hotová během chvíle, což z ní dělá perfektní pohoštění na poslední chvíli. S naším receptem se rozhodně neztratíte ani jako začínající kuchtík.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Z lednice si v dostatečném předstihu vyndejte mléko a vejce, aby měly pokojovou teplotu. Je to prevence před tím, aby se vám bábovka nesrazila. Těsto také bude bez vzduchových bublin uvnitř.
  2. Formu na bábovku (doporučuji skleněnou) důkladně vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo kokosem.
  3. Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Potom přidejte cukr, mléko, vanilku a citronovou kůru. Všechno promíchejte.
  4. Do menší misky odeberte necelou polovinu těsta a vmíchejte kakao. Těsto zhoustne, proto přidejte 2 lžíce mléka.
  5. Potom do připravené formy střídavě nalívejte tmavé a světlé těsto, čímž vytvoříte mramorování bábovky na řezu.
  6. Pečte cca 50 minut na 180 °C. Testovací špejle by měla vyjít suchá.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte