Čokoládová bábovka s brusinkovým rozvarem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

0.0

0x hodnoceno

Přemýšlíte o tom, co budete péct o víkendu? Máme pro vás tip – bábovka je sázkou na jistotu. Když navíc přidáte čokoládu a brusinkový rozvar, máte úspěch zaručen.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Chlazené suroviny vyndejte z lednice alespoň 30 minut před pečením. Všechny musí mít pokojovou teplotu.
  2. Formu na bábovku vymažte trochou oleje a vysypte polohru­bou moukou.
  3. Troubu předehřejte na 160 °C.
  4. Mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek prosejte do mísy a vše promíchejte.
  5. Do druhé větší mísy vložte povolené máslo a vyšlehejte ho do jemné pěny. Poté přimíchejte cukr, vejce a opět šlehejte, dokud se vše hezky nespojí.
  6. Ve vyšší nádobě důkladně smíchejte vanilku, zakysanou smetanu, kávu a olej.
  7. K vyšlehané máslové směsi po částech přidávejte smíchané suché ingredience a ochucenou zakysanou smetanu, dokud vše nespotřebujete a nevytvoříte hladké a jemné těsto.
  8. Nakonec přilijte do těsta horkou vodu, nechte minutku odstát a poté opět vše promíchejte.
  9. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 65 minut.
  10. Jakmile je bá­bovka hotová, vyndejte ji z trouby a nechte 15 minut odstát. Poté ji vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.
  11. Na mírném plameni přiveďte v kastrůlku k varu smetanu. Poté ji odstavte a přimí­chejte do ní na kousky nasekanou čokoládu a máslo. Směs míchejte, dokud se vše zcela nespojí.
  12. V dalším kastrůlku připravte rozvar. Smíchejte brusinky, šťávu z pomeranče, cukr a chvíli povařte. Poté nechte vychladnout.
  13. Bábovku podávejte přelitou čokoládovou polevou, rozvarem a ozdobenou čerst­vým ovocem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte