Dip z kozího sýra se zeleninou a ovocem
- snadné
- do 60 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Předkrmy, Svačiny
4.7
3x hodnoceno
- Předehřejte si troubu na 180 °C na funkci horní a spodní ohřev.
- Očistěte si zeleninu určenou na pečení, květák nebo jiný druh zeleniny rozdělte na růžičky a vše dejte na plech.
- Zakápněte olejem, lehce posolte, případně i opepřete a dobře promíchejte a obalte v oleji.
- Dejte péct na přibližně 15–20 minut tak, aby zelenina byla ještě křupavá.
- Pokud chcete servírovat i trochu teplého ovoce, na posledních 10 minut pečení ho přidejte do trouby.
- Poté si připravte dip smícháním čerstvého sýra, bylinek a přidejte trochu jogurtu na naředění konzistence, která má být hustá podobně jako hummus.
- Přisypte sůl a pepř podle chuti.
- Rozdělte dip na kraje obou talířů a vytvořte ozdobné vlnky. Na druhou polovinu talíře dejte směs listových salátů, případně další zeleninu.
- Na střed naaranžujte pečenou zeleninu i ovoce a vše zakápněte trochou olivového oleje, medu, zasypte orestovanými oříšky a pokud se vám při pečení uvolnila nějaká šťáva z ovoce, nezapomeňte ji také přidat.
- Pro verzi bez sladkého ovoce přidejte místo medu trochu pesta na dochucení.