Čokoládový dezert do skleničky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.4

1,084x hodnoceno

Zdravý čokoládový dezert do skleničky z hořké čokolády a kokosu. Dezert je opravdová lahůdka, ale jak už to bývá, na dobré věci si musíte počkat. Dezert musí totiž v lednici ztuhnout. Ale výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Korpus
  • Pohanková mouka 150 g
  • Jádra lískových ořechů 50 g
  • Kukuřičný škrob 2 lžíce
  • Kakao 1 lžíce
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžíce
  • Sůl
  • Slunečnicový olej BILLA Naše BIO 40 ml
  • Javorový sirup grade C 70 ml
  • Mandlové mléko 200 ml
  • Náplň
  • Kokosové mléko (BILLA Bio) 1 balení
  • Javorový sirup grade C 2 lžíce
  • Čokoláda hořká 100 g
  • K servírování
  • Kokosový jogurt (Billa Bio) 2 balení
  • Meruňky 10 ks
  • Kanadské borůvky 1 hrst
  • Čerstvá máta

Postup

  1. Plechovku s kokosovým mlékem dáme den předem do lednice.
  2. Druhý den začneme pečením korpusu. V míse smícháme všechny sypké ingredience a poté přimícháme ty tekuté.
  3. Těsto nalijeme do formy, vyložené pečicím papírem, a pečeme 40 minut na 170 °C. Po vychladnutí rozdrobíme.
  4. Z plechovky s kokosovým mlékem vyjmeme jen tuhou část a smícháme ji s javorovým sirupem a rozpuštěnou hořkou čokoládou. Pokud se vám hmota nechce propojit, rozmixujeme, případně rozpustíme nad vodní lázní vše společně. 
  5. Krém vložíme do lednice do doby, než budeme dortík kompletovat.
  6. Meruňky nakrájíme na menší kousky, připravíme si kokosový jogurt a borůvky. 
  7. Dortík libovolně vrstvíme do skleničky, před podáváním necháme uležet v lednici.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte