Zdravý čokoládový dezert do skleničky z hořké čokolády a kokosu. Dezert je opravdová lahůdka, ale jak už to bývá, na dobré věci si musíte počkat. Dezert musí totiž v lednici ztuhnout. Ale výsledek bude stát rozhodně za to.
Čokoládový dezert do skleničky
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Plechovku s kokosovým mlékem dáme den předem do lednice.
- Druhý den začneme pečením korpusu. V míse smícháme všechny sypké ingredience a poté přimícháme ty tekuté.
- Těsto nalijeme do formy, vyložené pečicím papírem, a pečeme 40 minut na 170 °C. Po vychladnutí rozdrobíme.
- Z plechovky s kokosovým mlékem vyjmeme jen tuhou část a smícháme ji s javorovým sirupem a rozpuštěnou hořkou čokoládou. Pokud se vám hmota nechce propojit, rozmixujeme, případně rozpustíme nad vodní lázní vše společně.
- Krém vložíme do lednice do doby, než budeme dortík kompletovat.
- Meruňky nakrájíme na menší kousky, připravíme si kokosový jogurt a borůvky.
- Dortík libovolně vrstvíme do skleničky, před podáváním necháme uležet v lednici.