Nepečené cukroví je skvělou volbou pro ty z vás, kterým náročnější pečení v troubě nic neříká, případně už nestíháte, ale chcete mít ještě o jeden druh cukroví navíc. I oblíbené kokosky se ale mohou snadno vylepšit – třeba prachem z mrazem sušených malin. Vyzkoušíte?
Kokosky v malinovém prachu
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla
3.9
8x hodnoceno
Postup:
- Piškoty rozemelte na prach.
- Ve větší míse je smíchejte s mascarpone, kondenzovaným mlékem a mletým kokosem.
- Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, do kterých vložte praženou mandli.
- Lyofilizované maliny rozdrťte na prach a kuličky v něm ze všech stran obalte.
GUSTO TIP:
MASCARPONE MŮŽETE NAHRADIT TŘEBA NÍZKOTUČNÝM TVAROHEM, POKUD CHCETE ZKUSIT LEHČÍ VARIANTU. PRO MÉNĚ SLADKOU VERZI MŮŽETE NAHRADIT ZAHUŠTĚNÉ MLÉKO JEHO NESLAZENOU VARIANTOU.