Ceviche

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Večeře

4.7

920x hodnoceno

Už jste slyšeli o ceviche? Pro milovníky rybích pochoutek je to téměř povinnost! Tahle dobrota pochází latinské Ameriky, ale připravit si ji můžete i vy doma.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Čerstvá bílá mořská ryba 400 g
  • Limetka 6 ks
  • Šalotka 2 ks
  • Cherry rajčata v hroznech 16 ks
  • Koriandr
  • Čerstvé chilli papričky 1 ks
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Rybu zbavte kůže a vykostěte.
  2. Nakrájejte ji na malé kostičky a zalijte šťávou z limetek.
  3. Vložte do misky, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odpočinout.
  4. Šalotku očistěte a nakrájejte na proužky.
  5. Cherry rajčata omyjte a přepulte.
  6. Koriandr nasekejte i se stonky.
  7. Chilli papričku rozřízněte, špičkou nože odstraňte semínka a nakrájejte na proužky.
  8. Po dvou hodinách smíchejte rybu s nakrájenou zeleninou a bylinkami, osolte, opepřete a podávejte v malých mističkách s bagetkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte