Marinovaná kuřecí křídla na medu a citronu s rajčatovým salátem s fetou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

5.0

2x hodnoceno

Kuřecí křídla na grilu nebo pečená v troubě – to je klasika, která na žádné hostině nesmí chybět. Ale co taková křídla na medu? Už jste někdy zkusili tuto variantu nasladko? S receptem od Honzy Punčocháře jistě sklidíte úspěch.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu. Do mísy dejte pastu ze žlutého kari, sójovou omáčku, kůru a šťávu z jednoho citronu.
  2. Přidejte čerstvý tymián, velkou lžíci medu a nakonec nastrouhejte 2 stroužky česneku.
  3. Vše vymíchejte do hladké marinády.
  4. Jakmile je marináda hotová, připravte si maso.
  5. Kuřecí křídla překrojte na poloviny, ochuťte čerstvým pepřem, jemně osolte a přidejte trochu olivového oleje.
  6. Vložte je do marinády a v lednici marinujte alespoň jeden den.
  7. Marinovaná křídla vyskládejte na plech, rozpalte troubu na 180 °C a pečte 25 minut. Recept je ale vhodný i na gril.
  8. Zatímco se křídla pečou, připravte si rajčatový salát s fetou. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky.
  9. Přidejte hrubou sůl, pepř, čerstvý tymián, kůru a šťávu z citronu a zalijte olivovým olejem.
  10. Nakonec posypte rozdrobenou fetou. Podávejte jako přílohu k upečeným křídlům.

medova-kridla_punchochar_BILLA_cerven.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte