Kuřecí prsa najdete v mnoha receptech, ale co tentokrát zkusit stehna. Výsledné maso je šťavnatější, a proto rozhodně stojí za to. Kuřecí plátky doplněné o chutnou paprikovou marmeládu se stanou oblíbenou chuťovkou všech grilovaček.
Kuře na citronu s cibulovo-paprikovou marmeládou
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.3
12x hodnoceno
Postup:
- Stehenní řízky nejprve očistěte. Poté je zastrouhejte kůrou z citronu, lehce zakápněte šťávou z citronu a zalijte olivovým olejem.
- Maso osolte, opepřete, přidejte tymián a rozmáčknutý česnek.
- Opatrně, ale důkladně promíchejte. Maso nechte 3 hodiny marinovat v lednici, následně ho nechte chvíli v pokojové teplotě (kvůli teplotnímu šoku).
- A můžete začít grilovat: po obou stranách 5 minut, než je maso hotové. Pak ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout na teplém místě.
Postup marmeláda:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, papriky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve nalijte olivový olej a papriky s cibulí důkladně a zprudka orestujte.
- Přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat, osolte a opepřete. Marmeládu zalijte vinným octem a nechte vyvařit. Nakonec ozdobte čerstvou bazalkou.
- Papriky opalte flambovací pistolí nebo opečte na grilu. Poté je vložte do sáčků a nechte zapařit. Jakmile vychladnou, oloupejte je a vyndejte semínka.
- Bulgur vařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Uvařený bulgur promíchejte v míse s na kostičky nakrájeným rajčetem a olivovým olejem.
- Přidejte kůru a šťávu z jednoho citronu, nasekanou petržel a půlku granátového jablka.
- Salátem pak naplňte studené papriky, zakápněte je olivovým olejem, šťávou z citronu a zastrouhejte kůrou.
- Přidejte pinie, sůl, pepř a zbylá zrníčka granátového jablka.
GUSTO TIP:
ABY MASO BYLO JEŠTĚ ŠŤAVNATĚJŠÍ, LZE MARINOVAT POMOCÍ VAKUOVACÍHO PYTLÍKU: OCHUCENÉ MASO DEJTE DO VAKUOVACÍHO PYTLÍKU, ZAVAKUUJTE A NECHTE 3 HODINY MARINOVAT V LEDNICI. KUŘECÍ MASO PAK VAŘTE PŘI 58 °C 30 MINUT V PÁŘE. POTÉ HO VYJMĚTE Z VAKUA A ZPRUDKA OPEČTE NA PÁNVI NEBO GRILU.