Krůtí s ricottou a ořechy

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.9

7x hodnoceno

Slyšeli jste o kuchařské výzvě Romana Staši? Utkal se společně s Pavlem Berkym a uvařil podle obsahu lednice jedné ze soutěžících. Výsledek? Voňavé krůtí maso s ricottou a ořechy, které oslní. Určitě vyzkoušejte a vařte s námi jako MasterChef!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Krůtí maso prošpikujte špekem nebo slaninou, osolte, opepřete, potřete jednou lžící olivového oleje a nechte odpočívat.
  2. Do středně velkého hrnce nalejte 1:1 ocet a vodu, přidejte cukr, nové koření a bobkový list.
  3. Nechte na mírném plameni provařit. Mezitím si natrhejte jednotlivé lístky kapusty, které po zavaření vložte do hrnce na cca 10 minut.
  4. V míse smíchejte ricottu, najemno nakrájenou šalotku, pažitku, sůl, pepř a posypte pažitkou. Cuketu rozpulte a lžící vydlabte vnitřek.
  5. Do pánve vložte 30 g másla, a jakmile se rozpustí, vložte vydlabanou cuketu. Na pánvi ji osolte, opepřete a nechte restovat dozlatova.
  6. Sundejte cuketu, vytřete pánev papírovou utěrkou a ihned ji vraťte zpět na plamen.
  7. Nalijte olej a po chvíli dejte opékat maso. Až se maso ze všech stran zatáhne, vložte zbytek másla, rozdrcený česnek a rozmarýn.
  8. Rozpuštěným máslem maso přelévejte, dokud není hotové, cca 4 minuty.
  9. Maso servírujte na talíř spolu s ricottou, kterou podávejte ve vaničce z cukety. Tu na závěr ještě zasypte vlašskými ořechy a lístky kapusty.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte