Zimní granola s tahini, kardamomem a pomerančovou kůrou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Zima má své kouzlo, ke kterému rozhodně patří kořeněné vůně a chutě. Připravte si skvělou domácí granolu, která vás překvapí svou neobvyklou chutí. Hotová je během chvíle a skladovat ji můžete v uzavřené dóze.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Ovesné vločky 1.5 hrnku
  • Pekanové ořechy 0.5 hrnku
  • Mandle plátky 0.25 hrnku
  • Dýňová semínka 0.25 hrnku
  • Kokosové hoblinky 0.25 hrnku
  • Bílý sezam 3 lžíce
  • Sůl 0.25 lžičky
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Mletý kardamom 0.25 lžičky
  • Tahini 0.25 hrnku
  • Pomerančová kůra 1 ks
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Javorový sirup BILLA Naše BIO 0.25 lžíce
  • Přírodní vanilkový extrakt 0.5 lžičky
  • Brusinky lesní 1 hrst

Postup

  1. Troubu předehřejte na 150 °C, velký plech si vyložte pečícím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, pekanové ořechy, mandle, dýňová semínka, sezam, sůl, skořici, kardamom, kůru z pomeranče.
  3. Vedle si smíchejte tahini pastu, olivový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt.
  4. Následně důkladně promíchejte suchou a mokrou směs.
  5. Rovnoměrně rozprostřete na pečící papír a pečte cca 30 minut do zlatova. Pravidelně kontrolujte, obsah lehce promíchejte.
  6. Nechte vychladnout, pak přidejte kokosové plátky a brusinky.
  7. Skladujte v uzavíratelné dóze s víkem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte