Zima má své kouzlo, ke kterému rozhodně patří kořeněné vůně a chutě. Připravte si skvělou domácí granolu, která vás překvapí svou neobvyklou chutí. Hotová je během chvíle a skladovat ji můžete v uzavřené dóze.
Zimní granola s tahini, kardamomem a pomerančovou kůrou
- velmi snadné
- do 60 minut
- Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 150 °C, velký plech si vyložte pečícím papírem.
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, pekanové ořechy, mandle, dýňová semínka, sezam, sůl, skořici, kardamom, kůru z pomeranče.
- Vedle si smíchejte tahini pastu, olivový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt.
- Následně důkladně promíchejte suchou a mokrou směs.
- Rovnoměrně rozprostřete na pečící papír a pečte cca 30 minut do zlatova. Pravidelně kontrolujte, obsah lehce promíchejte.
- Nechte vychladnout, pak přidejte kokosové plátky a brusinky.
- Skladujte v uzavíratelné dóze s víkem.