Zapečené croissanty plněné smetanovým sýrem s jahodami

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.0

1x hodnoceno

Máte rádi sladké? Pak tu pro vás máme skvělý recept na lahodnou a rychlou snídani nebo svačinku. Recept na croissant plněný smetanovým sýrem a jahodami pro vás připravil Alžběta Rohová alias My Healthy Moment.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 190 °C
  2. Croissanty z jedné strany nařízneme a lžící nebo rukama roztáhneme, abychom získali prostor pro náplň.
  3. V míse smícháme smetanový sýr s trochu javorového sirupu a jahodami nakrájenými na drobné kousky. Směs dáme do zdobících sáčků a croissanty připravenou směsí naplníme.
  4. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vejce spolu s mlékem. Croissanty ve směsi obalíme, necháme je alespoň minutu nasáknout a poté přendáme na plech vystlaný pečicím papírem.
  5. Pečeme asi 20 minut.
  6. Poté si smícháme rozpuštěné máslo s třtinovým cukrem, croissanty tím potřeme a necháme péct zhruba dalších 10 minut, dokud na povrchu nezkaramelizují.
  7. Podáváme teplé.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte