Palačinky s džemem, povidly, tvarohem, jogurtem, šlehačkou, oříškovým máslem nebo ovocem? Možností, jak si připravit palačinky je nespočet. Základem je však vždy skvělé palačinkové těsto. Recept na palačinky pro vás připravila Tereza Havlínová.
Základní palačinkové těsto
- velmi snadné
- do 10 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan
3.7
3x hodnoceno
Postup
- Ve větší míse promíchejte prosátou mouku, špetku soli, vejce a malé množství mléka.
- Zbylé mléko přilévejte postupně a metličkou vypracujte hladké těsto.
- Pokud bude těsto na palačinky příliš husté, ještě ho nařeďte mlékem a nechce pár minut odpočinout.
- Na pánvi (ideálně určené přímo na palačinky) rozpalte malé množství oleje (obvykle stačí pouze na první kousek) a tvořte tenké palačinky.
- Hotové palačinky ozdobte a dochuťte podle vaší fantazie a chuti.