Italský dezert tiramisu jistě znáte. Spousta krému, piškotů a voňavé kávy. Věděli jste ale, že můžete připravit opravdu skvělou variantu se sezonními ostružinami? Věříme, že si ji zamilujete po první lžicce.
Tiramisu s ostružinami
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Dezerty a sladká jídla
3.8
4x hodnoceno
Postup:
- Žloutky oddělte od bílků, třeba pomocí PET lahve (celý trik najdete ve videu).
- Ty dejte zatím bokem do větší mísy a bílky přendejte do vyšší nádoby.
- Přidejte trochu cukru, špetku soli a čistým el. šlehačem vyšlehejte tuhý sníh. Musí držet tvar a lesknout se.
- Stejnými metličkami můžete v druhé míse vyšlehat žloutky se zbytkem cukru do pěny. Žloutky by měly zesvětlat.
- Ke žloutkům následně přimíchejte mascarpone, tvaroh a tuhý sníh. Již nešlehejte. Vznikne vám základní krém.
- Část ostružin rozmixujte v mixéru, abyste si udělali ovocný přeliv. Pokud máte ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžete použít med.
- Uvařte si opravdu silnou kávu, do které nalijte kapku mandlového likéru Amaretto.
- Cukrářské piškoty postupně namáčejte v kávě smíchané s likérem a vyložte s nimi dno skleněné mísy. Na dvacet piškotů budete potřebovat asi 400 ml kávy.
- Do mísy navrstvěte část ovocného přelivu.
- Přidejte připravený krém a stejným způsobem zopakujte druhou vrstvu (piškoty, přeliv, krém).
- Dejte zatuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před servírováním použijte k dozdobení zbývající ostružiny a lístky máty.
GUSTO TIP:
NA SNÍH BYSTE MĚLI MÍT ZCELA ČISTÉ A NEMASTNÉ NÁČINÍ.