Klasické sladké dezerty si nemusíte odpírat ani ve chvíli, kdy jste se rozhodli vyřadit veškeré živočišné výrobky a začali s veganskou stravou. Třeba taková legendární italská panna cotta jde bez problému připravit i s rostlinnou smetanou a sójovým nápojem. Věříme, že nepoznáte rozdíl!
Veganská panna cotta
- snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
3.7
31x hodnoceno
Postup:
- V hrnci smíchejte třtinový cukr, agar, vanilkový cukr, rostlinnou smetanu a sójový nápoj.
- Nechte přivést k varu a na mírném plameni za stálého míchání, aby se nic nepřipálilo, vařte cca 5 minut.
- Směs začne díky agaru mírně houstnout, ale nikdy nebude jako pudink.
- Pannu cottu pak buď nalijte do formiček, ze kterých ji po vychlazení vyklopíte či rovnou do dezertových pohárů.
- Nechte minimálně 2 hodiny vychladit v lednici, aby panna cotta krásně tuhla.
- Mezitím si připravte ovocný rozvar. V rendlíku smíchejte třtinový cukr, škrob rozmíchaný s trochou vody a zbylou vodu.
- Nakonec přisypte mražené nebo čerstvé maliny, přiveďte k lehkému varu a nechte zhoustnout.
- Lžící navrstvěte teplý (nikoliv vroucí) rozvar na zatuhlou panna cottu, ozdobte lyofilizovaným ovocem a čerstvou bylinkou.
GUSTO TIP:
FORMIČKY NA VYKLOPENÍ MŮŽETE I LEHCE VYMAZAT OLIVOVÝM OLEJEM. PŮJDOU PAK LÉPE VYKLOPIT.
POKUD NEPOTŘEBUJETE MÍT RECEPT VYLOŽENĚ VEGANSKÝ, MŮŽETE POUŽÍT I KRAVSKÉ MLÉKO NEBO SMETANU.