Veganská panna cotta

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla

4.0

23x hodnoceno

Klasické sladké dezerty si nemusíte odpírat ani ve chvíli, kdy jste se rozhodli vyřadit veškeré živočišné výrobky a začali s veganskou stravou. Třeba taková legendární italská panna cotta jde bez problému připravit i s rostlinnou smetanou a sójovým nápojem. Věříme, že nepoznáte rozdíl!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V hrnci smíchejte třtinový cukr, agar, vanilkový cukr, rostlinnou smetanu a sójový nápoj.
  2. Nechte přivést k varu a na mírném plameni za stálého míchání, aby se nic nepřipálilo, vařte cca 5 minut.
  3. Směs začne díky agaru mírně houstnout, ale nikdy nebude jako pudink.
  4. Pannu cottu pak buď nalijte do formiček, ze kterých ji po vychlazení vyklopíte či rovnou do dezertových pohárů.
  5. Nechte minimálně 2 hodiny vychladit v lednici, aby panna cotta krásně tuhla.
  6. Mezitím si připravte ovocný rozvar. V rendlíku smíchejte třtinový cukr, škrob rozmíchaný s trochou vody a zbylou vodu.
  7. Nakonec přisypte mražené nebo čerstvé maliny, přiveďte k lehkému varu a nechte zhoustnout.
  8. Lžící navrstvěte teplý (nikoliv vroucí) rozvar na zatuhlou panna cottu, ozdobte lyofilizovaným ovocem a čerstvou bylinkou.

GUSTO TIP: 

FORMIČKY NA VYKLOPENÍ MŮŽETE I LEHCE VYMAZAT OLIVOVÝM OLEJEM. PŮJDOU PAK LÉPE VYKLOPIT.

POKUD NEPOTŘEBUJETE MÍT RECEPT VYLOŽENĚ VEGANSKÝ, MŮŽETE POUŽÍT I KRAVSKÉ MLÉKO NEBO SMETANU.

vegan-panna-cotta_online_duben_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte