Mont Blanc
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Smíchejte spolku v míse pšeničkou a žitnou mouku, přidejte sůl, moučkový cukr a máslo nakrájené na kostky.
- Vypracujte směs a jakmile se vytvoří drobenka, přidejte zakysanou smetanu a dále hněťte, dokud se ingredience dobře nespojí.
- Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte 20 minut v lednici odpočívat.
- Vychladlé těsto vyválejte, vykrojte 5 stejných kruhů a vyložte jimi malé pečící formičky.
- Dno každé z nich propíchejte vidličkou.
- Takto připravené vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180°C.
- Zatímco se korpus peče, připravte si šlehačku.
- Mixérem šlehejte kaštanové pyré, dokud nepovolí.
- V jiné misce vyšlehejte smetanu dotuha, přidejte moučkový cukr, lžičku vanilkového extraktu a ještě lehce prošlehejte.
- Pak ručně přimíchejte kaštanové pyré.
- Šlehačku vložte do cukrářského šáčku s nástavcem na zdobení ve tvaru hvězdy.
- Vyjměte upečené korpusy z formy, nechte je vyhladnout a naplňte kaštanovou šlehačkou.
- Připravte si pusinky.
- Přidejte do bílků trošku soli, vyšlehejte je do tuhé pěny a postupně za stálého míchání přidávejte moučkový cukr.
- Ušlehané bílky poznáte tak, že směs je lesklá, pevná a hladká.
- Vyložte plech pečícím papírem a lžičkou na něj nanášejte malé pusinky z vyšlehaných bílků.
- Vložte je do trouby a pečte 10 - 15 minut při 180°C.
- Hotové pusinky položte na vrch každého dortíku a podávejte.
Tip
Aby vám vzniklo nadýchané těsto, které není příliš tvrdé, hněťte ho jen krátce a před pečením nechte pořádně vychladit.