Milujete sladké a výzvy? Pak si určitě musíte připravit mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova. Příprava je trochu náročnější, ale s naším receptem ji jistě zvládnete. A vaše úsilí bude jistě náležitě oceněno.
Mini Pavlova s ovocem
- náročnější
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny
3.2
24x hodnoceno
Postup
- Připravte si všechny suroviny a přesně odvažte.
- Plech potřete mašlovačkou olejem a pečící papír přitiskněte k plechu. V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli. Mísu předem vytřete rozkrojeným citronem.
- Po 2 minutách šlehání bílků při střední rychlosti zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž každou minutu přisypte třetinu cukru.
- Po 3 minutách je zašlehaný všechen cukr. Šlehejte naplno posledních 5 minut, na metličce se bude tvořit pevná špička.
- Zasypte škrobem a už jen stěrkou jemně párkrát překládáním zamíchejte tak, aby byl celý škrob vmíchán do bílků.
- Nakonec jemně vmíchejte pár tahy i citronovou šťávu (lze nahradit vinným octem).
- Směs naplňte do cukrářského sáčku s velkou špičkou. Na plech vytvořte malá hnízda, tedy vytvořte nejprve dno a poté dokola stěny (dvakrát obtočte dokola).
- Vložte do trouby předem rozehřátou na 120 °C (horní a dolní ohřev). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 100 °C a sušte 2 hodiny.
- Poté vypněte troubu, NEOTVÍREJTE ani v průběhu pečení ani poté, pouze vypněte troubu a nechte zde do vychladnutí. Teprve po vychladnutí vyjměte.
- Vychladlé korpusy plňte vyšlehanou smetanou, případně s trochou moučkového cukru, dovnitř dejte pokrájené ovoce nebo rozvar.
- Naplněné Mini Pavlovy ozdobte ovocem a podávejte.