Mini Pavlova s ovocem

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny

3.0

28x hodnoceno

Milujete sladké a výzvy? Pak si určitě musíte připravit mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova. Příprava je trochu náročnější, ale s naším receptem ji jistě zvládnete. A vaše úsilí bude jistě náležitě oceněno.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Bílek 4 ks
  • Krupicový cukr 200 g
  • Citrónová šťáva 1 lžíce
  • Bramborový škrob 1 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Na dodělání
  • Smetana ke šlehání 33% 250 g
  • Čerstvé ovoce

Postup

  1. Připravte si všechny suroviny a přesně odvažte.
  2. Plech potřete mašlovačkou olejem a pečící papír přitiskněte k plechu. V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli. Mísu předem vytřete rozkrojeným citronem.
  3. Po 2 minutách šlehání bílků při střední rychlosti zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž každou minutu přisypte třetinu cukru.
  4. Po 3 minutách je zašlehaný všechen cukr. Šlehejte naplno posledních 5 minut, na metličce se bude tvořit pevná špička.
  5. Zasypte škrobem a už jen stěrkou jemně párkrát překládáním zamíchejte tak, aby byl celý škrob vmíchán do bílků.
  6. Nakonec jemně vmíchejte pár tahy i citronovou šťávu (lze nahradit vinným octem).
  7. Směs naplňte do cukrářského sáčku s velkou špičkou. Na plech vytvořte malá hnízda, tedy vytvořte nejprve dno a poté dokola stěny (dvakrát obtočte dokola).
  8. Vložte do trouby předem rozehřátou na 120 °C (horní a dolní ohřev). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 100 °C a sušte 2 hodiny.
  9. Poté vypněte troubu, NEOTVÍREJTE ani v průběhu pečení ani poté, pouze vypněte troubu a nechte zde do vychladnutí. Teprve po vychladnutí vyjměte.
  10. Vychladlé korpusy plňte vyšlehanou smetanou, případně s trochou moučkového cukru, dovnitř dejte pokrájené ovoce nebo rozvar.
  11. Naplněné Mini Pavlovy ozdobte ovocem a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte