Asijské inspirace není nikdy dost! Tentokrát padla volba na lososa v teriyaki omáčce. Hotovo budete mít během chvilky a rozhodně se nemusíte bát, že byste tuhle dobrotu nezvládli uvařit. Zkrátka zdravá večeře, jak má být!
Filety z lososa v teriyaki omáčce s kuskusem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku: v hrnci smícháme všechny suroviny na omáčku (s výjimkou škrobu) a vaříme na mírném plameni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Poté přidáme škrob a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- Připravenou omáčku dáme stranou.
- Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Filety z lososa pokládáme na pánev kůží dolů a opékáme asi 4 minuty. Poté otočíme a opékáme další 4 minuty.
- Opečené filety nakrájíme na kostičky, vrátíme na pánev a zalijeme připravenou teriyaki omáčkou. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
- Podáváme s kuskusem a zeleninou, zasypané sezamovými semínky.