Filety z lososa v teriyaki omáčce s kuskusem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Asijské inspirace není nikdy dost! Tentokrát padla volba na lososa v teriyaki omáčce. Hotovo budete mít během chvilky a rozhodně se nemusíte bát, že byste tuhle dobrotu nezvládli uvařit. Zkrátka zdravá večeře, jak má být!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku: v hrnci smícháme všechny suroviny na omáčku (s výjimkou škrobu) a vaříme na mírném plameni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Poté přidáme škrob a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  2. Připravenou omáčku dáme stranou.
  3. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Filety z lososa pokládáme na pánev kůží dolů a opékáme asi 4 minuty. Poté otočíme a opékáme další 4 minuty.
  4. Opečené filety nakrájíme na kostičky, vrátíme na pánev a zalijeme připravenou teriyaki omáčkou. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
  5. Podáváme s kuskusem a zeleninou, zasypané sezamovými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte