Rychlá a lehká večeře nebo skvělý oběd do práce. To jsou krémové fusilli s křupavým květákem. Na své si tu přijdou především milovníci sýrových omáček. Připravit lahodné bezmasé jídlo zvládnete během chvíle a zvládne je uvařit i naprostý začátečník.
Krémové fusilli s křupavým květákem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte květák – dobře ho omyjte, rozeberte na jednotlivé růžičky a dejte do mísy. Přidejte sůl a pepř, přisypte kmín, muškátový oříšek, otrhaný čerstvý tymián a na závěr přilijte olej. Vše dobře promíchejte.
- Jednotlivé růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova přibližně 20 minut. Jen dávejte pozor, aby se vám květák nespálil.
- Hotový květák posypte polovinou nadrcených lískových oříšků a dopečte dokřupava asi 4 minuty.
- Mezitím vymíchejte v misce zakysanou smetanu s ricottou a vejci. Přisypte nasekanou petrželku a dobře prošlehejte.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Asi dvě lžíce vody z vaření si uschovejte a poté zbytek sceďte.
- Do slitých těstovin v hrnci ihned nalijte sýrovou směs, přidejte polovinu uschované vody a promíchejte. Podle potřeby případně přidejte i zbytek.
- Dozdobte nasekanou petrželkou, zbylými ořechy a podávejte s křupavým květákem.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat hoblinky parmezánu.