Krémové fusilli s křupavým květákem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Rychlá a lehká večeře nebo skvělý oběd do práce. To jsou krémové fusilli s křupavým květákem. Na své si tu přijdou především milovníci sýrových omáček. Připravit lahodné bezmasé jídlo zvládnete během chvíle a zvládne je uvařit i naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte květák – dobře ho omyjte, rozeberte na jednotlivé růžičky a dejte do mísy. Přidejte sůl a pepř, přisypte kmín, muškátový oříšek, otrhaný čerstvý tymián a na závěr přilijte olej. Vše dobře promíchejte.
  2. Jednotlivé růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova přibližně 20 minut. Jen dávejte pozor, aby se vám květák nespálil.
  3. Hotový květák posypte polovinou nadrcených lískových oříšků a dopečte dokřupava asi 4 minuty.
  4. Mezitím vymíchejte v misce zakysanou smetanu s ricottou a vejci. Přisypte nasekanou petrželku a dobře prošlehejte.
  5. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Asi dvě lžíce vody z vaření si uschovejte a poté zbytek sceďte.
  6. Do slitých těstovin v hrnci ihned nalijte sýrovou směs, přidejte polovinu uschované vody a promíchejte. Podle potřeby případně přidejte i zbytek.
  7. Dozdobte nasekanou petrželkou, zbylými ořechy a podávejte s křupavým květákem.
  8. Pro zvýraznění chuti můžete přidat hoblinky parmezánu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte