Domácí koblihy s marmeládou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

2.2

5x hodnoceno

Jedním z oblíbených tradičních masopustních pokrmů jsou koblihy s marmeládou. Vyzkoušejte náš recept na domácí koblihy, který zvládnete i v případě, že jste kuchařský začátečník. Hotové koblihy stačí nechat vychladnout, pocukrovat a můžete podávat.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, do důlku rozdrobte čerstvé droždí, přisypte cukr, zalijte vlažným mlékem, přikryjte a nechte 10 minut vzejít kvásek.
  2. Pak promíchejte, přidejte vanilkový cukr, vejce, rum a rozpuštěné vychladlé máslo. Vypracujete hladké nelepivé těsto, pokud máte robota, ušetříte si práci.
  3. Těsto je lehce řidší, nepřisypávejte však mouku. Zpracovávejte, dokud se se těsto začne samo odlepovat od mísy, cca 20 minut. Přikryjete potravinářskou fólií a nechte kynout 90 minut.
  4. Pak rozdělte na kousky, z každého udělejte kuličku, vyskládejte na pomoučený plech a nechte pod fólií ještě 30 minut.
  5. Do menšího hrnce nalijte olej a rozehřejte na 170 °C. Koblížky vkládejte do rozehřátého oleje nakynutou stranou dolů a smažte dozlatova. Po okrajích by se měl tvořit světlý proužek, to znamená, že máte koblížky dobře nakynuté. Nechte vždy koblížky vychladnout na papírové utěrce.
  6. Marmeládu dejte do pevného sáčku se zdobící špičkou. Koblihy naplňte oblíbenou marmeládou, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.  

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte