Zeleninové chipsy přišly v poslední době do módy. Časté jsou chipsy z červené řepy, celeru či mrkve. Vyzkoušejte jejich dýňovou obdobu a určitě nebudete litovat! Křupavá dobrota k televizi bude hotová za chvíli a uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Dýňové chipsy
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan
4.3
4x hodnoceno
Postup
- Dýni Hokkaido omyjte a rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na velmi tenké plátky.
- Dýňové chipsy rozložte na plech vyložený pečicím papírem (neměly by být na sobě) a rovnoměrně pokapejte olejem.
- Podle chuti dochuťte solí, pepřem a dalším kořením dle vlastního výběru.
- Pečte na střední mřížce při 140 °C asi 45 minut dokřupava. Po půl hodině dýňové lupínky otočte, aby se nepřilepily na pečicí papír.