Dýňové chipsy

  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan

4.3

1,070x hodnoceno

Zeleninové chipsy přišly v poslední době do módy. Časté jsou chipsy z červené řepy, celeru či mrkve. Vyzkoušejte jejich dýňovou obdobu a určitě nebudete litovat! Křupavá dobrota k televizi bude hotová za chvíli a uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Dýni Hokkaido omyjte a rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. Dýňové chipsy rozložte na plech vyložený pečicím papírem (neměly by být na sobě) a rovnoměrně pokapejte olejem.
  3. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a dalším kořením dle vlastního výběru.
  4. Pečte na střední mřížce při 140 °C asi 45 minut dokřupava. Po půl hodině dýňové lupínky otočte, aby se nepřilepily na pečicí papír.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte