• snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

Vepřové kotlety nasladko

Už jste někdy zkusili uvařit vepřové maso nasladko? Je to možná trochu nezvyklé, ale na podzim se toto spojení opravdu hodí. Jablka a hrušky k němu totiž neodmyslitelně patří.

Postup

  1. Nejdříve si připravte marinádu. Nakrájejte rozmarýn a tymián nadrobno.
  2. Přilijte olivový olej, přisypejte trochu cukru, sůl a vzniklou marinádou potřete vepřové kotlety.
  3. Marinujte minimálně 30 minut.
  4. Po vyndání z lednice nechte kotlety chvilku odpočinout a poté zatáhněte dozlatova z obou stran v rozpálené pánvi s trochou sádla.
  5. Přilijte bourbon a chvilku povařte pod pokličkou.
  6. Mezitím si nakrájejte jablko a hrušku na kostičky. Přidejte do pánve a přilijte trochu medu.
  7. Poduste asi 5 minut, aby ovoce trochu změklo a chytilo barvu.
  8. Poté vyndejte maso a pár kousků ovoce z pánve a dodělejte šťávu.
  9. Přilijte do pánve pomerančový džus, šťávu z citronu a přidejte kousek másla.
  10. Omáčku nechte zredukovat.
  11. Jakmile je hotová, vraťte do pánve maso a krátce prohřejte.
  12. Podávejte s uvařenou rýží.

BILLA_zari_kotlety.jpg