Salát s řepou, fetou a pomerančem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

3.5

20x hodnoceno
Chcete si po svátečním hodování doplnit vitaminy a začít s trochu odlehčenějším jídelníčkem? Pak jsme se vám přesně trefili do chuti. Nutriční specialistka Tereza Havlínová pro nás připravila recept na salát se zdravou řepou, pomerančem a sýrem feta – vhodný pro lehký start do nového roku. Vyzkoušejte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na stejně velké klínky.
  2. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  3. Podle chuti přidejte rozmarýn nebo tymián, zabalte do alobalu a pečte 30–40 minut.
  4. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na klínky a na posledních 10 minut přidejte k řepě.
  5. Ostrým nožem zkuste, zda jsou řepa i cibule upečené. Pokud ano, nechte vychladnout.
  6. Do talířů rozprostřete salát, přidejte mátu, cibuli a zamíchejte.
  7. Přidejte řepu, rozdrobte fetu a posypte nasekanými ořechy.
  8. Přisypte dílky pomeranče a dýňová semínka.
  9. Na dresink smíchejte šťávu z pomeranče a dijonskou hořčici.
  10. Vmíchejte olivový olej, přidejte špetku soli a pepře.
  11. Dresink můžete přimíchat rovnou k salátu, případně ho nechat v mističce na stole.

GUSTO TIPY:

MÁTE NASPĚCH, POTŘEBUJETE UŠETŘIT ČAS A ZÁROVEŇ SI POCHUTNAT? SÁHNĚTE PO PŘEDVAŘENÉ VAKUOVĚ BALENÉ ŘEPE. KROMĚ SALÁTŮ SE SKVĚLE HODÍ TŘEBA DO SMOOTHIES NEBO POMAZÁNEK.

MÍSTO MÁTY MŮŽETE NA OZDOBU POUŽÍT NAPŘ. I KLÍČKY A ROZMARÝN NAHRADIT TYMIÁNEM. ZÁLEŽÍ JEN NA VÁS. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte