Pohanková kaše naslano se šunkou a houbami

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období

0.0

0x hodnoceno

Jistě, sladké kaše k snídani jsou běžná věc, ale už jste někdy zkusili posnídat variaci naslano? Známé hodně lidí, kterým sladké snídaně příliš nevoní, takže takovou pohankovou kaší se šunkou a houbami by rozhodně nepohrdli. Je neskutečně sytá, takže na podzim naprosto ideální.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejdříve očistěte fazolové lusky a jarní cibulku a nakrájejte je na tenké plátky. Houby očistěte od podhoubí. 
  2. Poté dejte vařit vodu na vejce. Jakmile vře, opatrně do ní vejce vložte a vařte 8 minut natvrdo.
  3. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a na něm opečte natrhanou šunku.
  4. Dejte stranou a ve stejné pánvi krátce orestujte cibulku, lusky a houby, ke konci přidejte nasekané kešu ořechy. 
  5. Opět dejte stranou a stále ve stejné pánvi nechte lehce opražit vločky. Dejte pozor, aby se nespálily.
  6. Podlijte je vodou a na mírném plameni vařte cca 3 minuty, dokud vločky nepojmou veškerou tekutinu. Následně je nechte odstát.
  7. Na závěr přidejte prolisovaný česnek, pivovarské kvasnice a sůl. Nasekejte kerblík a smíchejte s čerstvým sýrem.  
  8. Hotovou ochucenou kaši podávejte s restovanou zeleninou, houbami, šunkou, nakrájeným vejcem a lžičkou bylinkového sýra.

kase-naslano_zari_BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte