Tradiční linecké cukroví

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.0

5x hodnoceno

Linecké cukroví je hned po vanilkových rohlíčkách a vosích hnízdech další hvězdou českých Vánoc. Linecké je poměrně rychle hotové a skvěle chutná s kyselejší marmeládou, ideální je rybízová, jahodová nebo višňová.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si mísu. 
  2. Mouku s cukrem prosejte pomocí jemného sítka, přidejte máslo, trochu citronové kůry a žloutek a začněte rukama propracovávat v hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odležet.
  3. Těsto vyjměte z lednice a rozdělte na 2–3 menší kusy, které vyválejte na stejně silný plát, ze kterého vykrajujte cukroví. Vykrojené cukroví pečte při 180 °C asi 10 minut.
  4. Upečené cukroví nechte pár dní odležet, poté kousky slepujte oblíbenou marmeládou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte