Spaghetti Carbonara

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.0

1x hodnoceno

Hned po boloňských špagetách asi nejznámější a nejoblíbenější příprava špaget. Úžasné na nich je kromě skvělé chuti také to, že jsou hotové do 15 minut. Na přípravu vám stačí jen pár surovin, ale čím kvalitnější budou, tím lepší bude lahodnější výsledek.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Začněte tím, že si oddělíte vaječné žloutky, které rozmícháte metličkou, přidejte nastrouhaný parmazán (nebo pecorino), opět rozmíchejte a přidejte čerstvý pepř.
  2. Poté nakrájejte na kostičky slaninu (guanciale, může být i pancetta) a nechte pozvolna vypéct na pánvi. Vypečenou slaninu přesuňte do misky, nechte na pánvi jen část tuku a pár kousků slaniny. 
  3. Dejte vařit špagety do vroucí osolené vody. Trochu škrobové vody (cca velkou naběračku) z těstovin dejte na pánev s pár kousky slaniny a jakmile jsou špagety uvařeny tzv. naskus, ihned je vyjměte z vody a rovnou dávejte na pánev. Promíchejte a odstavte z plotny.
  4. Do odstavené pánve přidejte žloutkovou směs s parmazánem a promíchávejte, za chvíli se sama vytvoří krásně krémová omáčka. Plotna nesmí být horká, vejce by se srazily.
  5. Ihned servírujte. Shora ještě přidejte slaninu, čerstvě namletý pepř a parmazán.

Gusto tip: Nenechávejte nic na později, toto jídlo se musí konzumovat opravdu ihned.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte