Medovníkové kuličky

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla

5.0

1x hodnoceno

Milujete medovník? Pak si zaručeně pochutnáte i na našem skvělém cukroví, které si s klasickým medovníkem rozhodně nezadá. Připravte si doma malé medovníkové kuličky, kterým nikdo neodolá!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rozpuštěné máslo přelijte do větší misky, přidejte tekutý med, pokud je zcukernatělý, též rozpusťte. Přidejte cukr, vejce a míchejte, aby se ingredience spojily. Poté přidejte mouku smíchanou se sodou a vytvořte těsto.
  2. Rozválejte na pečícím papíře 2 placky, aby vyšly na 2 plechy. Nemusí být nijak vzhledné, později je rozdrtíte, spíše dbejte na zhruba stejnou výšku po celé ploše, aby se placka stejnoměrně propekla. Placky pečte na 180 °C cca 10 minut. Poté nechte vychladnout na lince.
  3. Mezitím si smíchejte v misce karamelové kondenzované mléko v plechovce (karamelové se již nevaří, použijeme přímo z plechovky) a změklé nebo nastrouhané máslo (pokojová teplota, nerozpouštět).
  4. Vychladlé těsto nalámejte do mixéru a rozmixujte na drobečky. Dvě hrsti drobků dejte do malé misky zvlášť, v tom později budete obalovat, zbytek nasypte do misky s krémem a pečlivě promíchejte. Přikryjte potravinovou fólií a dejte na hodinu nebo dvě do lednice.
  5. Z připravené medové směsi tvarujte kuličky, obalte je v připravených drobcích, do kterých můžeme ještě přidat rozmixované vlašské ořechy.
  6. Medovníkové kuličky dejte do malých papírových košíčků, uložte do uzavíratelné krabičky do lednice a zkonzumujte cca do 10 dnů.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte