Hned měkké medové perníčky

  • střední
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.6

20x hodnoceno

Bez vůně medových perníčků si nedovedeme Vánoce vůbec představit! Pokud to máte stejně, ale nechce se vám čekat, než perníčky změknou nebo na to nemáte vhodné prostředí, vyzkoušejte náš recept. U těchto perníčků totiž máte jistotu, že si na nich zuby nevylámete – po upečení jsou totiž krásně měkké.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V menší misce smíchejte tekuté suroviny – vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také).
  2. Poté si ve větší míse promíchejte sypké suroviny – mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijte do mísy se sypkými surovinami a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň pár hodin uležet v lednici. 
  3. Po vytažení z lednice nechte pár minut odstát a vyválejte placku silnou cca 3–4 mm (tenčí ne) a vykrajujte tvary. Dbejte na to, abyste zbytečně příliš nepodsypávali těsto moukou. Ideální je silikonová podložka na vyvalování, která se nemusí téměř vůbec podsypávat, pokud nemáte, můžete vyválet i na pečícím papíře. 
  4. Perníčky dávejte na plech s většími rozestupy a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5–10 minut (podle trouby). Pozor, perníčky však nesmíte přesušit, byly by tvrdé. A ihned po vytažení z trouby potřete perníčky připraveným rozšlehaným vajíčkem a nechte vychladnout.
  5. Dále připravte polevu z poloviny bílku, lžíce citronové šťávy a postupně prosévejte a přimíchávejte moučkový cukr, dokud nedosáhnete požadované konzistence tak, aby se poleva neroztékala. Můžete vyzkoušet na jednom perníčku, případně přidat více cukru, pokud by byla příliš řídká, nebo naopak citronovou šťávu, pokud by byla moc hustá.
  6. Ihned měkké perníčky skladujte v plechové krabičce a v chladu a příležitostně podávejte jako vánoční cukroví.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte