Křehké pracny s čokoládou a pistáciemi

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

5.0

1x hodnoceno

Tradiční recepty na cukroví se nikdy neztratí. Třeba takové pracny, známá klasika, která lze ale i po letech připravit trochu jinak. Třeba s dozdobením v podobě čokolády a křupavých ořechů. Vyzkoušíte je?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Do mísy odvažte mouku, ořechy rozmixované najemno, cukr, skořici, mletý hřebíček, kakao a promíchejte vidličkou.
  2. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky, lžíci studené vody a vypracujte těsto.
  3. Zabalte do potravinové fólie a nechte cca 30 minut v lednici. ⁠
  4. Poté kousky těsta tvarujte prsty do formiček na pracny (nevymazávejte), skládejte na plech a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut.
  5. Po vytažení z trouby nechte pracny pár minut alespoň lehce zchladnout, poté vyklepněte z formiček. ⁠
  6. Nalámanou čokoládu rozehřejte v hrnku v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni), každou pracnu částečně ponořte do čokolády a poté obalte v nasekaných oříšcích.
  7. Skládejte je vedle sebe na pečicí papír, aby čokoláda zatuhla.
  8. Křehké pracny uchovávejte v pečlivě uzavřené krabici a v chladu.⁠

DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte