Tradiční recepty na cukroví se nikdy neztratí. Třeba takové pracny, známá klasika, která lze ale i po letech připravit trochu jinak. Třeba s dozdobením v podobě čokolády a křupavých ořechů. Vyzkoušíte je?
Křehké pracny s čokoládou a pistáciemi
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
3x hodnoceno
Postup:
- Do mísy odvažte mouku, ořechy rozmixované najemno, cukr, skořici, mletý hřebíček, kakao a promíchejte vidličkou.
- Přidejte studené máslo nakrájené na kostky, lžíci studené vody a vypracujte těsto.
- Zabalte do potravinové fólie a nechte cca 30 minut v lednici.
- Poté kousky těsta tvarujte prsty do formiček na pracny (nevymazávejte), skládejte na plech a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut.
- Po vytažení z trouby nechte pracny pár minut alespoň lehce zchladnout, poté vyklepněte z formiček.
- Nalámanou čokoládu rozehřejte v hrnku v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni), každou pracnu částečně ponořte do čokolády a poté obalte v nasekaných oříšcích.
- Skládejte je vedle sebe na pečicí papír, aby čokoláda zatuhla.
- Křehké pracny uchovávejte v pečlivě uzavřené krabici a v chladu.
DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ