Na grilu se dají připravovat i sladké pochoutky. Jednou z nich jsou grilovaná jablíčka v karamelu s vanilkovou zmrzlinou. Recept od Jana Punčocháře si jistě zamilujete a stane se oblíbenou sladkou tečkou za obědem z grilu.
Grilovaná jablíčka v karamelu s drobenkou a vanilkovou zmrzlinou
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
3.3
3x hodnoceno
Postup
- Připravte drobenku z 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky.
- V míse vytvořte drobenku a dejte do lednice vychladnout.
- Připravte si litinovou pánev na gril. Z 200 g cukru vytvořte karamel. Ten pak osolte, přidejte smetanu, citronovou kůru a šťávu z citronu.
- Do karamelu přidejte na plátky nakrájená jablíčka, která společně lehce poduste.
- Poté je zasypte drobenkou a v grilu nechte dopéct do zlatova.
- Servírujte s vanilkovou zmrzlinou.