Grilovaná jablíčka v karamelu s drobenkou a vanilkovou zmrzlinou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.3

3x hodnoceno

Na grilu se dají připravovat i sladké pochoutky. Jednou z nich jsou grilovaná jablíčka v karamelu s vanilkovou zmrzlinou. Recept od Jana Punčocháře si jistě zamilujete a stane se oblíbenou sladkou tečkou za obědem z grilu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte drobenku z 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky.
  2. V míse vytvořte drobenku a dejte do lednice vychladnout.
  3. Připravte si litinovou pánev na gril. Z 200 g cukru vytvořte karamel. Ten pak osolte, přidejte smetanu, citronovou kůru a šťávu z citronu.
  4. Do karamelu přidejte na plátky nakrájená jablíčka, která společně lehce poduste.
  5. Poté je zasypte drobenkou a v grilu nechte dopéct do zlatova.
  6. Servírujte s vanilkovou zmrzlinou.

Gusto tip: Recept zvládnete připravit i v kuchyni. Stačí použít klasickou pánev a koláčovou formu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte