Veganské ořechové vafle

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Nad domácí vafle není. Také se vám při pohledu na tento sladký skvost sbíhají sliny? Maruškaveg zkrátka ví, jak na nás. Víkendová snídaně je nejspíš jasná. ⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a skořici.
  2. Přidejte sirup, olej a sójové mléko. Promíchejte a nechte 5 minut odležet, než se vám nahřeje vaflovač.
  3. Ten⁠ vždy potřete malým množstvím oleje a lžící dávkujte těsto.
  4. Pečte 10–15 minut dle vaflovače, poté je nechte vychladnout na mřížce.⁠
  5. Mezitím si připravte jablíčka a ořechy. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  6. Dejte je na pánvičku a společně se sirupem z agáve míchejte 10 minut.
  7. Ořechy minutu opražte nasucho na pánvi, přidejte sirup a párkrát promíchejte, aby se oříšky v sirupu dobře obalily.⁠
  8. Servírujte společně, můžete přidat i rostlinný jogurt nebo kokosové mléko.⁠

vafle_maruskaveg_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte