Domácí vánočka s mandlemi

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Snídaně, Dezerty a sladká jídla

3.5

33x hodnoceno
Chcete letos zkusit vlastní vánočku? Rádi byste překvapili rodinu svým pekařským umem? S naším podrobným videoreceptem na domácí vánočku s madlemi ji zvládnete naprosto bez problému!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Mouku dejte do mísy a uprostřed udělejte důlek.
  2. Do něj rozdrobte kostku droždí, lehce pocukrujte a nalijte trochu vlažného mléka.
  3. Počkejte 5–10 minut, než vzejde kvásek.
  4. Jakmile vzejde, přidejte vejce, sůl, máslo o pokojové teplotě, vanilkový cukr, kůru z citronu a zbytek cukru s mlékem.
  5. Vše spojte postupným vypracováváním do pevného těsta a v průběhu přidejte rozinky.
  6. Těsto ve tvaru bochníku přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 1–1,5 hodiny.
  7. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, vyndejte ho na plochu a rozdělte na devět stejných dílků. Ty poté rozválejte na cca stejně dlouhé provázky.
  8. Ze čtyř upleťte spodní patro, ze tří prostřední a z posledních dvou smotejte vrchní patro.
  9. Propletence postupně skládejte na sebe a vše uchyťte zeshora párátkem.
  10. Upletenou vánočku potřete vajíčkem, zasypte mandlemi a dejte do předem vyhřáté trouby péct na 180 °C na 45 minut.

 

GUSTO TIP:

Kdo chce, může rozinky předem namočit na cca půl hodinky do rumu.

domaci-vanocka_listopad_video-BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte